Hibahatáron belül

Hibahatáron belül

Az alapok

2015. október 14. - E.Z. Anakilodi

Az önellentmondás elkerülése végett, rögtön leszögezem, hogy a szögek egyszer kiesnek a helyükről, tehát amit ma mondok azt holnap vagy talán még aznap simán megcáfolhatom vagy egyszerüen ignorálom és így ellentmondásban keveredhetek saját magammal. Szóval erre számítsatok a továbbiakban, ha egyáltalán lesz ilyen.

A blog úgy fog felépülni, hogy minden kérdésre válaszolni fogok amelyek a témához kapcsolodnak. Az is előfordulhat, hogy kimerítő válaszokat adok olyan kérdésekre amelyek csak felületesen érintik az alapkérdést de ebben az esetben ne várjatok el túlzott alaposságot, mert bizonyos területeken nem vagyok szakértő, mindenhol máshol igen. Higgyétek el ilyen, széleskörű szaktudást amit egyes témákban birtokolok, nem könnyű elsajátitani középtávon főleg rövidtávon.

Viszont lesznek kérdések amikre nem válaszolok mert lehet nem lesz időm, vagy egyszerüen a kérdés komplexitása meghaladja tudásomat. A kérdés komplexitásának hiánya is lehet egy indok amiért nem tudok majd válaszolni mert az egyerűség csapdákat rejthet amibe nem szeretnék belesétálni.

Most áttérnék a blog tényleges témájára a hibahatárok elemzésére. Ez lesz a blog állandó témája is, és minden vélemény hibahatáron belül vagy azon kivül fog mozogni. Ezt úgy kell elképzelni mint egy nagy, dinamikusan müködő rendszert ami rejthet hibákat. Egyes szerplőnek (aki lehet személy vagy valami más körülírható tulajdonságokkal rendelkező objektum) az adott hiba végzetes lehet (pl. belehal vagy megsemmisül) de egészébe véve ez a veszteség vagy hiba nem ingatja meg a rendszer mükődését. Tehát hibahatáron belül van.

 

Ma egyelőre ennyi.

E.Z.

A bejegyzés trackback címe:

https://hibahatar.blog.hu/api/trackback/id/tr207967082

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása